Wie?

In ’t kort:
Hippe historicus, fervent fietser, wilde wandelaar. En whiskyfan, metaladept, klimaatstrijder. Ook: directieteam @academiewaregem | mijn mening, maar venyn in baard

Ik schrijf over muziek (vooral zware metalen dan), whisky, cultuur, erfgoed, milieu, leiderschap. Of soms gewoon ook over wat mij bezighoudt.

In ’t lang:
Ik ben een prille dertiger, geboren en getogen uit West-Vlaamse grond, een plattelander in ’t beschaafd, een boer in ’t plat. Een kind van de jaren ’80 en ’90. Ik ben gepassioneerd (misschien zelf geobsedeerd) door geschiedenis, fietsen, wandelen, whisky, zware metalenmuziek en het klimaat.

Afgestudeerd als historicus én archivaris, maar werkzaam in het deeltijds kunstonderwijs als stafcoördinator van de Stedelijke Kunstacademie Waregem, met afdelingen in Waregem, Anzegem en Dentergem. Ik ben daar als diensthoofd algemene stafdiensten verantwoordelijk voor het algemeen administratief beleid, het algemeen schoolbeheer, de financiën, de logistiek en de communicatie. Ik maak zo ook deel uit van het directieteam en het directiecomité. Binnen de kunstacademie geef ik rechtstreeks leiding aan een team van 20 medewerkers. En dat doe ik als een duurzame, consequente, meelevende coach die zijn team op handen draagt.
Daarvoor was ik vier jaar stafmedewerker van Davidsfonds Evenementen, onder andere verantwoordelijk voor de nationale evenementen rond geschiedenis/erfgoed én creëerde ik vip-belevenissen in de grote cultuurhuizen in Antwerpen, Brussel en Gent.

Ik deed/doe flink wat vrijwilligerswerk – het bloed kruipt waar het niet gaan kan -; vooral in de cultuur- en erfgoedsector (o.a. oudvoorzitter Juliaan Claerhout-kring, bestuurder en vernieuwer André Demedtshuis [schrijversmuseum en kunstencentrum], oudbestuurder vzw Heemkunde Vlaanderen, oprichtend lid nationale werkgroep ‘jongeren & heemkunde’, initiatiefnemer en voortrekker werkgroep ‘erkenning Hondenzwemming Sint-Baafs-Vijve als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed’, enz.). Voor mijn inzet kreeg ik enkele bekroningen: Krak van Wielsbeke (2012) en de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’ (2014). De laatste tijd zet ik me vooral in voor het milieu, de natuur en de klimaatverandering.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s